Meis Turizm - Yurtiçi &Yurtdışı Turları -

MEİS TURİZM, konsolosluklar ve si̇zi̇n aranizda bi̇r araci kurumdur. bu sebeple vi̇ze garanti̇si̇ vermez. vermi̇ş olduğunuz yanliş beyan veya eksi̇k evrak nedeni̇yle reddedi̇len vi̇zelerden MEİS TURİZM sorumlu deği̇ldi̇r.

Yakın tarihte Yunanistan Konsolosluğuna Retina taraması ve Parmak izi vermemiş olan kişiler, Yunanistan konsolosluğuna bizzat müraacat edeceklerdir. Bilgi için acentamızı arayabilirsiniz.

AYRICA KONSOLOSLUKLAR VE ELÇİLİKLER, AŞAĞIDA YAZILI EVRAKLAR HARİCİNDE EK BELGE TALEP EDEBİLİRLER. İstanbul Görev Bölgesi: Balıkesir, Bolu, Bursa, Çanakkale, Çorum, Giresun, Gümüşhane, İstanbul, Kastamonu, Kocaeli, Ordu, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Trabzon, Zonguldak. İzmir Görev Bölgesi: Afyon, Antalya, Aydın, Balıkesir, Burdur, Denizli, Isparta, İzmir, Kütahya, Manisa, Muğla, Uşak. Edirne Görev Bölgesi: Edirne, Kırklareli, Tekirdağ. Ankara Görev Bölgesi: Diğer tüm şehirler.

İZMİR YUNAN VİZE BAŞVURU FORMU İÇİN TIKLAYIN

  • Pasoportunuzda KKTC damgası olanlara vize verilmemektedir.
  • İlk defa Schengen Vizesi alacak kişiler şahsen başvurmak zorundadır.
  • Yunanistan Yeşil Pasaport Sahiplerine Vize Uygulamamaktadır.
  • Daha önceden alınmış bir Schengen Vizeniz varsa şirketimiz Yunanistan konsolosluğuna sizin adınıza başvuru yetkisine sahiptir.
Kapıda Vize Almak İçin Gerekli Evraklar
  • İmzalı Yunanistan Vize Başvuru Formu (Yukarıdaki linkten indirebilirsiniz)
  • Pasaport fotokopisi
  • Kimlik fotokopisi
  • 1 adet biyometrik vesikalık fotoğraf
  • Otel ve Feribot rezervasyonu. (Ofisimizden temin edebilirsiniz)
  • Kapı Vizesi Ücreti Kişi Başı 55€'dur
  • 1 adet biyometrik vesikalık fotoğraf
İŞVEREN için gerekli belgeler aşağıdaki gibidir. / Schengen Vizesi
  • Başvuru sahibi tarafından tamamen doldurulmuş ve imzalanmış başvuru formu. Son 10 yılda alınmış ve ziyaretin bitiş tarihinden itibaren en az 6 ay daha geçerli olan pasaport aslı.
  • Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
  • 2 biyometrik fotoğraf
  • İşyerinin antetli kağıdına yazılmış dilekçe,
  • Sgk veya E-devletten alınmış Barkodlu Tescil ve Hizmet Dökümü
  • İşyerinin 6 ay içerisinde alınmış güncel oda kayıt belgesi,
  • İşyerinin 6 ay içerisinde alınmış güncel oda faaliyet belgesi
  • Sicil gazetesi kopyası (kurucu-ortak-hissedar olduğu görünmeli),
  • Güncel vergi levhası,
  • İmza sirküleri
  • Ekonomik durumunuzu gösteren bakiyeli son 3 aylık güncel banka hesap dökümü getirilmelidir. Bankadan kaşeli ve ıslak imzalı olmalıdır. Hesapta en az 3000 Lira bakiye bulunmalıdır. Banka hesap dökümü ile birlikte bankanın imza sirküleri de sunulmalıdır.
  • Şirket adına Ekonomik durumu gösteren bakiyeli son 3 aylık güncel banka hesap dökümü getirilmelidir. Bankadan kaşeli ve ıslak imzalı olmalıdır. Hesapta en az 3000 Lira bakiye bulunmalıdır. Banka hesap dökümü ile birlikte
  • bankanın imza sirküleri de sunulmalıdır.
  • Varsa Tapu ve Ruhsat Fotokopisi
  • Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği (yerleşim yeri görünmeli).
  • Evli bayanlar için eski soyismi ile de alınacaktır.
  • Gümrük Polisinden veya E-devletten alınmış barkodlu Yurda giriş-çıkış belgesi
ÇALIŞANLAR için gerekli belgeler aşağıdaki gibidir. / Schengen Vizesi
  • Başvuru sahibi tarafından tamamen doldurulmuş ve imzalanmış başvuru formu. Son 10 yılda alınmış ve ziyaretin bitiş tarihinden itibaren en az 6 ay daha geçerli olan pasaport aslı.
  • Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
  • 2 adet biyometrik fotoğraf
  • Antetli kağıda işveren yazısı ve izin onayı
  • İşyerinden kaşe imzalı son 3 aylık maaş bordrosu,
  • işe giriş bildirgesi
  • Sgk veya E-devletten alınmış barkodlu Tescil ve Hizmet Dökümü
  • İşyerinin 6 ayı aşmamış güncel oda faaliyet belgesi
  • sicil gazetesi kopyası
  • güncel vergi levhası
  • imza sirküleri
  • Ekonomik durumunuzu gösteren bakiyeli son 3 aylık güncel banka hesap dökümü getirilmelidir. Bankadan kaşeli ve ıslak imzalı olmalıdır. Hesapta en az 3000 Lira bakiye bulunmalıdır. Banka hesap dökümü ile birlikte bankanın imza sirküleri de sunulmalıdır.
  • Varsa Tapu ve Ruhsat Fotokopisi
  • Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği (yerleşim yeri görünmeli).
  • Evli bayanlar için eski soyismi ile de alınacaktır.
  • Gümrük Polisinden veya E-devletten alınmış barkodlu Yurda giriş-çıkış belgesi
EMEKLİLER için gerekli belgeler aşağıdaki gibidir. / Schengen Vizesi 
  • Başvuru sahibi tarafından tamamen doldurulmuş ve imzalanmış başvuru formu. Son 10 yılda alınmış ve ziyaretin bitiş tarihinden itibaren en az 6 ay daha geçerli olan pasaport aslı.
  • Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
  • 2 biyometrik fotoğraf
  • Emeklilerin bankadan maaşını gösterir son 3 aya ait hesap dökümü ve o bankaya ait banka imza sirküleri.
  • Sgk veya E-devletten alınmış Barkodlu Tescil ve Hizmet Dökümü
  • Ekonomik durumunuzu gösteren bakiyeli son 3 aylık güncel banka hesap dökümü getirilmelidir. Bankadan kaşeli ve ıslak imzalı olmalıdır. Hesapta en az 3000 Lira bakiye bulunmalıdır. Banka hesap dökümü ile birlikte bankanın imza sirküleri de sunulmalıdır.
  • Varsa Tapu ve Ruhsat Fotokopisi
  • Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği (yerleşim yeri görünmeli).
  • Evli bayanlar için eski soyismi ile de alınacaktır.
  • Gümrük Polisinden veya E-devletten alınmış barkodlu Yurda giriş-çıkış belgesi
PASAPORT & EŞİTLERİ
   mor  koyu yesil  gri  siyah
Günübirlik Seyahatlerinizde     Vize gerekmektedir.  Vize gerekmemektedir.  Vize gerekmemektedir.  Vize gerekmemektedir.
Transit / Tek Yön Seyahatlerinizde Vize gerekmektedir.  Vize gerekmemektedir.  Vize gerekmemektedir.  Vize gerekmemektedir.
Açık Dönüş Seyahatleriniz Vize gerekmektedir.
Hızlı vize imkanı bulunmaktadır.
 Vize gerekmemektedir.  Vize gerekmemektedir.  Vize gerekmemektedir.

Umuma Mahsus Pasaportlar ( Hızlı vize imkanı bulunmaktadır. )

mor

Tek girişli 15 günlük Yunanistan vizesi ( bu sadece 6 Yunanistan 'ın Rodos, Kos, Samos, Midilli ve Sakız adalarını kapsamaktadır. Bu vize SCHENGEN VİZESİ değildir.

Bu adalar dışında bu vize kullanılamaz. ) için tek yapmanız gereken gerekli evrakların seyahat tarihinden en az 7 gün önce Geziyoz ofisine ulaştırılması gerekmektedir.

Bu vize Türkiye, Rusya ve Ukrayna vatandaşları için geçerlidir.

Hizmet, hususi veya diplomatik pasaport başvurusu için 5682 sayılı Pasaport Kanunu'nda belirtilen şartları taşımayan kişiler umuma mahsus pasaport başvurusunda bulunabilirler.

 

 

 Hususi Pasaportlar ( Vizesiz seyahat imkanı bulunmaktadır. )

koyu yesil

YEŞİL PASAPORT SAHİBİ TÜRK VATANDAŞLARINA YUNANİSTANI ZİYARETLERİNDE VİZE GEREKMEMEKTEDİR.

Hususi pasaportlar; Türkiye Büyük Millet Meclisi eski üyeleri, eski Bakanlar ile birinci, ikinci ve üçüncü derece kadrolarda bulunan veya bu kadrolar karşılık gösterilmek veya T.C. Emekli Sandığı ile ilgilendirilip emekli kesenekleri bu derecelerden kesilmek suretiyle sözleşmeli olarak çalıştırılan Devlet memurları ve diğer kamu görevlilerine; diplomatik pasaport verilmesini gerektiren vazifelerden başka herhangi bir resmi vazife ile veya kendi hesaplarına yabancı ülkelere gittikleri zaman verilir.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu ve Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Kurulu üyeleri için, T.C. Emekli Sandığı ile ilgilendirilme ve emekli keseneklerinin bu derecelerden kesilmesi şartı aranmaz.

Bunlardan emeklilik veya çekilme sebepleri ile vazifelerinden ayrılmış olanlara da bu tür pasaport verilir.

Büyükşehir il ve ilçe belediye başkanlarına, görevleri süresince hususi pasaport verilir.

Hususi pasaport alabilecek durumda bulunanların eşlerine de aynı tür pasaport verilir.

Hususi pasaport almaya hakkı bulunduğu sırada vefat edenlerin dul eşlerine başkası ile evlenmemiş ise aynı türden pasaport verilmesi mümkündür.

Hususi damgalı pasaport alabilecek durumda bulunanların ergin olmayan veya ergin olsalar dahi yanlarında yaşayıp evli bulunmayan ve iş sahibi olmayan öğrenimi devam eden çocuklarına 25 yaşının ikmaline kadar, yine ergin olsalar dahi yanlarında yaşayıp evli bulunmayan ve iş sahibi olmayan, aynı zamanda bedensel, zihinsel veya ruhsal özürlerinden en az biri nedeniyle sürekli bakıma muhtaç durumda olduğu resmi sağlık kurumlarının düzenlediği sağlık kurulu raporu ile belgelenen çocuklarına da hususi damgalı pasaport verilir.

 Hizmet Pasaportları 

gri

Hizmet Pasaportları, Hükümetçe, Özel İdarelerce veya Belediyelerce resmi vazifeyle dış memleketlere gönderildiklerinde veya dış memleketlerde vazifeye alınanlara, Türkiye Cumhuriyetinin üyesi bulunduğu uluslararası kuruluşlarda memur statüsünde çalışanlara, Türk Hava Kurumu ve Türkiye Kızılay Cemiyetince görevlendirilenlere verilir.

Hizmet damgalı pasaport alabilecek durumda bulunanların eşlerine, ergin olmayan veya ergin olsalar dahi yanlarında yaşayıp evli bulunmayan ve iş sahibi olmayan öğrenimi devam eden çocuklarına 25 yaşının ikmaline kadar, yine ergin olsalar dahi yanlarında yaşayıp evli bulunmayan ve iş sahibi olmayan, aynı zamanda bedensel, zihinsel veya ruhsal özürlerinden en az biri nedeniyle sürekli bakıma muhtaç durumda olduğu resmi sağlık kurumlarının düzenlediği sağlık kurulu raporu ile belgelenen çocuklarına da hak sahibi kişinin pasaportu ile aynı süre geçerli hizmet damgalı pasaport verilir.

 

 

 

 Diplomatik Pasaportlar

siyah

Diplomatik pasaportlar, Dışişleri Bakanlığı ile yabancı memleketlerde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçilik ve Konsoloslukları tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi Üyelerine, Türkiye Büyük Millet Meclisi üyesi olmayan Bakanlara, Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay, Askeri Yargıtay, Askeri Yüksek İdare Mahkemesi, Uyuşmazlık Mahkemesi, Sayıştay, Genel Kurmay birinci ve ikinci başkanlarına, Cumhuriyet Başsavcısına, orgenerallere, oramirallere, eski cumhurbaşkanlarına, yasama meclisleri eski başkanlarına, eski başbakanlar ve dışişleri eski bakanlarına, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterine, Başbakanlık ve bakanlık müsteşarları ile Diyanet İşleri Başkanına, Büyükelçilik unvanı almış olanlar ile, Dışişleri Bakanlığı meslek mensuplarına, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği üst düzey görevlilerinden resmi bir görevle gönderilenlere, Türkiye Cumhuriyeti dış temsilcilikleri nezdinde memur edilen müşavirlere, ataşelere ve muavinlerine, Hükümet adına milletlerarası resmi müzakereler yapılması, mukavelenameler akdi için veya milletlerarası toplantılarla kongre ve konferanslara katılmak üzere gönderilenlere ve yabancı devletler veya millletlerarası teşekküller nezdinde daimi veya geçici görev yapmak üzere gönderilenlere, siyasi kuryelere verilir.

Diplomatik pasaport alabilecek durumda bulunan veya alan kimselerin sıfat veya vazifeleri devam ettiği müddetçe, eşlerine, ergin olmayan veya ergin olsalar dahi yanlarında yaşayıp evli bulunmayan ve iş sahibi olmayan öğrenimi devam eden çocuklarına 25 yaşının ikmaline kadar, yine ergin olsalar dahi yanlarında yaşayıp evli bulunmayan ve iş sahibi olmayan, aynı zamanda bedensel, zihinsel veya ruhsal özürlerinden en az biri nedeniyle sürekli bakıma muhtaç durumda olduğu resmi sağlık kurumlarının düzenlediği sağlık kurulu raporu ile belgelenen çocuklarına da hak sahibi kişinin pasaportu ile aynı süre geçerli diplomatik pasaport verilir.

Diplomatik pasaportlar hiçbir harç veya resme tabi değildir.

YUNANİSTAN CUMHURİYETİ İZMİR BAŞKONSOLOSLUĞU

Kançılarya / Elçilik: Atatürk Caddesi, No: 366/1, Alsancak 35220, İzmir

grgencon.smy@mfa.gr www.mfa.gr/izmir

DÜNYANIN EN İYİ VE EN BÜYÜK HAVA YOLU FİRMALARI BİLETLERİ "MEİS TURİZM'DE"
Artık o firmada şu firmada bilet arayıp zaman kaybetmeyin hemen biletinizi bizden alın...