ESKİŞEHİR TURU
- KİŞİ BAŞI: 5.499,00 TL
- KONAKLAMA: 2 GÜN 1 GECE
- HAREKET TARİHLERİ: 03 Nisan
- KONAKLAMA YERİ: 5* QUESTA TERMAL SPA HOTEL
- BAŞLANGIÇ YERİ: AYVALIK
-
GÜZERGAHLAR:
- 0541 741 1831 0266 312 4152
SATIN ALABİLİR VEYA REZERVASYON YAPABİLİRSİNİZ
ESKİŞEHİR TURU Hakkında Genel Bilgiler
ARA TATİLE ÖZEL ESKİŞEHİR TURU
5* QUESTA TERMAL SPA HOTELDE KONAKLAMA
Kent Park - Kurşunlu Külliyesi - Lületaşı Müzesi
Sıcak Cam Yapımı İzleme - Ahşap Eserler Müzesi
Odun Pazarı Evleri ve Sokakları - Atlıhan El Sanatları Çarşısı
Balmumu Heykeller Müzesi - Köprü Başı-Porsuk Çayı
Şelale Park - Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı
Masal Şatosu - Korsan Gemisi - Esminyatürk
Hayvanat Bahçesi - Akvaryum
Konaklama: 5 Questa Termal Spa Hotel*
Bu tur oldukça kapsamlı ve Eskişehir’in en güzel yerlerini içeriyor!
TUR PROGRAMI ⤵
Sabah saat 05.00’ de Ayvalık’ dan hareket ediyoruz. Balıkesir yol güzergâhı üzerinden yolumuza devam edip Susurluk’ da mola veriyoruz. Daha sonra yolculuğumuza devam edip Eskişehir’ e varıyoruz.
Eskişehir ‘de İlk olarak Büyükşehir Belediyesinin şehre kazandırdığı içinde göleti ve 350 mt’ lik yüzme parkuru ile Avrupa’ nın en büyük parklarından biri olan
“Kent Park” ı geziyor ve göl kıyısındaki kafelerde kısa bir mola veriyoruz. Daha sonra yine Türkiye’ nin ilk ve tek olan 100’ e yakın eserin sergilendiği “Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi” geziyor ve bol bol fotoğraf çekiyoruz. Turumuza Eskişehir’ in güneyinde yer alan Odunpazarı semtinde aslına uygun olarak yeniden yapılan “Tarihi Odunpazarı Evleri” ile devam ediyoruz. Geleneksel Anadolu Türk Mimarisi örneklerini koruyan Odunpazarı, kıvrımlı yolları, çıkmaz sokaklar, ahşap süslemeli, bitişik düzenli, cumbalı evleri ile örf, adet ve geleneklerini koruyarak günümüze kadar gelmiştir. Odunpazarı ''Tarihi ve Kentsel Sit'' olarak koruma altına alınmıştır.
Odunpazarı’ ndan ayrılıp ilk olarak üç evin birleşiminden meydana getirilen Türkiye’nin ilk cam sanatları müzesi, “Çağdaş Cam Sanatları Müzesi” ni geziyoruz. Müzede alacağımız bilgi sonrası galerilerde sergilenen cam sanatı ürünlerini görüyoruz ve sıcak cam yapımı izleme fırsatı buluyoruz. Sonrasında 2008 yılında kurulan lületaşından el yapımı çeşitli parçaların sergilendiği “Lületaşı Müzesi” ni geziyor ve 1525 yılı yapımlı “Kurşunlu Camii ve Külliyesi” ni görüyoruz. Ardından Eskişehir’in önde gelen el sanatlarını oluşturan atölyeleri ve satış dükkânlarının bulunduğu otantik “Atlıhan Çarşısı” nı geziyoruz. Burada lületaşı ve gümüş el işleri alış-verişi için serbest zaman veriyoruz.
Alışveriş sonrası öğle yemeğinde Eskişehir’ in de yöresel lezzeti Çibörek’ in tadına bakabilirsiniz. Yemeğin ardından Ahşap Eserler Müzesi ile turumuza devam ediyoruz.
Sonra Köprübaşı’ nda kısa bir yürüyüş yapıp, arzu eden misafirlerimiz ile birlikte Porsuk Çayında keyifli “Gondol Turu” muzu gerçekleştiriyoruz. Gondol turuna katılmak istemeyen konuklarımız ise porsuk çayı kenarında birbirinden güzel kafelerde dinlenebilirler.
Belirlenen saatte buluşup, Eskişehir’ e kuşbakışı bakacağımız Şahin Tepesine hareket ediyoruz.
Burada bulunan Şelale Park’ ta mükemmel şehir manzarasını görüyoruz. Şehir manzarasının dışında parkta bulunan 1400 metrekarelik yapay şelale, yel değirmeni, Don Kişot ve Sanço Panço heykelleri Eskişehir’ i gezmeye gelenler tarafından da, mutlaka fotoğraflanan mekânlar arasındadır. Bugünlük turumuzu bitirip 5* QUESTA TERMAL SPA HOTEL‘ e varıyoruz. Akşam yemeği ve konaklama. Dileyen misafirlerimiz saat 22:00 ye kadar Hamam, Sauna, Tuz Odası ve Termal Havuz dan yararlanabilirler.
Otelimizde aldığımız sabah kahvaltısı sonrasında belirlenen saatte çıkışımızı yapıp TCDD de Türkiye’ nin ilk yerli imalatı olan “Devrim Arabası” nı görüyoruz. Devamında Büyükşehir Belediyesi tarafından Sazova mevkiine yapılan “Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı” na gidiyoruz.
Öncelikle burada Kristof Kolomb’ un Amerika Kıtasını keşfettiği zaman kullandığı ‘Santa Maria’ isimli kalyon tipi korsan geminin bir örneğini geziyoruz.
Fotoğraflarımız molamızın ardından Masal Şatosu ile tura devam ediyoruz. 9 Mart 2014 tarihinde Prof. Dr. Yılmaz BÜYÜKERŞEN tarafından "Her Şey Çocuklar İçin" sloganıyla açılan Masal Şatosu; her yaştan bireye içindeki çocuğu yaşatma fırsatını sunmakta ve çocukların hayal güçlerini geliştirmelerine katkıda bulunmaktadır. Masal Şatosunda geçen keyifli zamanın ardından Esminyatürk’ ü gidiyoruz. Esminyatürk Türk Dünyası Şaheserleri, Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı tarafından gerçekleştirilen bir projedir. Parktaki eserler, Türk Kültürünü yaşamış ve yaşayan ülkelerde yer alan Türk İzleri taşıyan şaheserlerin küçük örnekleridir. Fotoğraf molası sonrasındaki turumuzun son durağı ise Eskişehir Hayvanat Bahçesi olacaktır. Hayvanat bahçesi içerisinde ilk olarak Su Altı Dünyası Akvaryum’ a giriyoruz. Teraryum, dokunma akvaryumu, tropikal akvaryum, amazon nehri ve mersin akvaryumu gibi bölümleri bulunan Sualtı Dünyası' nda 123 farklı tür balık görüyoruz. Sonrasında Hayvanat bahçesinde 120 tür canlının yaşadığı birbirinden güzel hayvan dostlarımızı görüyoruz. Güzel dakikaların sonrasında turumuzu sonlandırıp dönüş yolculuğumuza başlıyoruz. Bursa, Balıkesir yol güzergahı üzerinden yaklaşık 6 saatlik yolculuk sonrasında Ayvalık a ulaşıyoruz.
Başka bir MEİS Turizm Organizasyonunda buluşmak dileğiyle…
Rehberimiz uygun gördüğünde program akışında değişiklik yapabilmektedir.
ÇİFT KİŞİLİK ODADA KİŞİ BAŞI : 5.499 TL
TEK KİŞİLİK ODA : 6.749 TL
0 - 6 YAŞ : 2.999 TL / 6 - 11 YAŞ : 4.249 TL
Fiyata Dahil Olan Hizmetler
- Rehberlik hizmeti
- Otelde 1 gece Yarım Pansiyon Konaklama
- Hamam, Sauna, Tuz Odası, Termal Havuz
- Gidiş – Dönüş Ulaşım Bedeli
- Zorunlu Seyahat Sigortası
Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
- Müze, Ören Yeri vb. Giriş Ücretleri
- Öğle yemekleri & İçecekler
- Porsuk Çayı Gondol Turu
Fiyatlar
Tarih | Müsaitlik | İki Kişilik Odada Kişi Başı | Single | 2. Çocuk | Taksitler | ||
03.04.2025 | Müsait | 5.499,00 TL | 6.749,00 TL | 5.499,00 TL | 0 - 6 Yaş 2.999,00 TL 6 - 11 Yaş 4.249,00 TL | 0 - 6 Yaş 2.999,00 TL 6 - 11 Yaş 4.249,00 TL | Taksitler » |
Ek Bilgiler
İptal Şartları
Vize Bilgileri
Birde Bu Turlara Bakın
ASSOS BEHRAMKALE TURU
HER CUMARTESİ / GÜNÜBİRLİK Sabah saat 09:00’ da Ayvalık’ tan hareket ediyoruz. Saat 11:00 civarı Behramkale’ ye varıyoruz. Behramkale Köyü, antik kent surları içinde yer alan ve sadece 150 haneli bir yerleşim yeridir. Köy içinde Assos mimarisi
ÇANAKKALE ŞEHİTLİK TURU
HER CUMARTESİ / GÜNÜBİRLİK Sabah saat 07:00 de Ayvalık' tan hareket ediyoruz. Yolda vereceğimiz kahvaltı molası sonrasında Çanakkale Feribot İskelesi' ne geliyoruz. Buradan Eceabat' a geçiyoruz. Feribot yolculuğumuz yaklaşık 25 dakika sürüyor. Kilitbahir Kalesi' ni ve Namazgah Tabyası' nı karşıdan görerek ilk önce Mecidiye Tabyası' na ulaşıyoruz.
ÇEŞME ALAÇATI TURU
HER CUMARTESİ - GÜNÜBİRLİK Sabah saat 07:00’ da Ayvalık’ tan hareket ediyoruz. Şakran’ da vereceğimiz kahvaltı molasının ardından Alaçatı’ ya geliyoruz. Alaçatı, tarihî taş evleri ve yılın 360 günü rüzgar alması sebebiyle rüzgar sörfüne elverişli plajları ile ünlüdür
TİRE ÖDEMİŞ BİRGİ BOZDAĞ GÜNÜBİRLİK
HER CUMARTESİ / GÜNÜBİRLİK Sabah saat 07:00‘ da Ayvalık‘ tan hareket ediyoruz. Şakran’ daki molamızın ardından Türkiye’ nin en güzel ilk on kasabası arasında yer alan Tire’ ye gidiyoruz. İlçede hemen her ev urgan imalathanesidir ve insanlar geçimini bu yaptıkları urganları satarak sağlarlar. Tire Kent Müzesi gezisi sonrasında Ödemiş’ e devam ediyoruz. Ödemiş organik ürünleri ve keçelerini görüyoruz. Öğle yemeği
URLA KARABURUN MORDOĞAN TURU
HER CUMARTESİ / GÜNÜBİRLİK Sabah saat 07:00 da Ayvalık’ tan hareket ediyoruz. Şakran' da vereceğimiz mola sonrasında temiz havası, zeytini, enginarı, lezzetli deniz ürünleriyle Ege’nin güzel ilçelerinden biri olan Urla’ ya varıyoruz. Deniz, günün her saatinde bambaş
GÖLYAZI TİRİLYE MUDANYA CUMALIKIZIK
HER CUMARTESİ Sabah saat 06:00’ de Ayvalık’ tan hareket ediyoruz. Susurluk, Balıkesir yol güzergahı üzerinden eşsiz bir güzelliğe sahip olan Gölyazı’ ya geliyoruz. Buradaki gezimizin ardından Tirilye’ ye doğru yola çıkıyoruz.
GÖKÇEADA TURLARI
Sabah belirlenen saatte Ayvalık' tan hareket ediyoruz. Çanakkale yol güzergâhı üzerinden Eceabat’a feribotla geçişimizi yapıp sonra Kabatepe' den de saat 11:00 veya 13:00 feribotuyla Gökçeada’ ya geçiyoruz. Yaklaşık 1,5 saatlik deniz yolculuğumuz sonrasında GÖKÇEADA' ya varıyoruz.
ESKİ FOÇA YENİ FOÇA KOZBEYLİ KÖYÜ TURU
HER CUMARTESİ / GÜNÜBİRLİK Sabah saat 09:00' da siz değerli misafirlerimizle birlikte sosyal mesafemizi koruyarak Ayvalık' tan yola çıkıyoruz. Yaklaşık 1 saatlik yolculuğumuzdan sonra Şakran' da kahvaltı molası veriyoruz. Kahvaltı sonrasında rotamızı KOZBEYLİ KÖYÜ’ ne doğru çeviriyoruz.
KAZDAĞLARI ŞELALELER TURU
HER CUMARTESİ / GÜNÜBİRLİK Sabah saat 09:00’ da Ayvalık’ tan hareket ediyoruz. Dünya’ nın ilk güzellik yarışmasına ev sahipliği yapmış olan, Antik Dönemde de İda Dağı olarak adlandırılan Kazdağları’ na doğru hareket ediyoruz.
BOZCAADA TURU GÜNÜBİRLİK
HER SALI,CUMA, PAZAR GÜNÜBİRLİK Sabah 07:00’ de Ayvalık' tan hareket ediyoruz. Çanakkale karayolu üzerinden Geyikli Feribot İskelesi' ne geliyoruz. Feribotun hareket saatine göre iskeledeki çay bahçelerinde veya feribotun kafeteryasında kahvaltınızı edebilirsiniz.